Att odla påskgräs och följa hur det växer skapar påskstämning. När gräset pyntas med godis blir det även vårens vackraste serveringsfat och en rolig lek för barnen!

I år dekorerar vi påskgräset med godis istället för med kycklingar och harar. Enklast är det att pynta kanterna på gräsfatet med olika typer av påskgodis och chokladägg. En ny knorr får du genom att ställa två tallrikar i olika storlekar på varandra och bara odla gräset i mellanrummet. På så sätt kan du ställa påskharen och alla ägg i mitten.

De små barnen blir glada när du gömmer små påskägg eller godis med papper i det täta gräset. Du kan till exempel anordna en godisjakt i djungeln för de minsta i familjen. Vem är först att hitta godiset som ligger gömt i gräset?

Barnen kan även få i uppgift att göra om gräset till en blomsteräng. Fäst mjukt, färgglatt godis på tandpetare och ställ dem i jorden.

Påskägg med stil

Få en enkel och elegant påskdekoration genom att placera ut Mignonägg i gräset. För att äggen inte ska dra åt sig fukt är det bra att ställa dem på folie eller i äggkoppar.
Om du är rädd för att godiset ska bli fuktigt i gräset kan du lägga det i separata skålar. Genom att göra ett roligt schackmönster av svartvita fyrkantiga skålar med godis och påskgräs får du vårens trendigaste stil.

En guide till påskgräsodling

Fräscht påskgräs är det enklaste sättet att skapa en glad påskstämning i hemmet. Fröerna gror under en vecka, så när du sätter påskgräset på palmsöndagen är det som finast lagom till påsken.

1. Lägg några skedar jord på valfritt fat.
2. Fukta jorden.
3. Strö ut ett jämnt lager fröer på jorden.
4. Lägg ett tunt lager jord på fröerna.
5. Vattna försiktigt.
6. För att snabba upp tillväxten kan du täcka fatet med plastfolie tills fröerna gror.
7. Vattna regelbundet.

Förutom traditionellt påskgräs kan du även prova vete och korn, snirkliga ärtskott eller robustare kattgräs. Det pigga vetegräset som finns på örthyllorna i butikerna är ett enkelt val för den som har ont om tid.