Att måla och dekorera sina påskägg är det populäraste pysslet inför påsken som sprider glädje till både barn och vuxna.

Här tipsar vi om flera roliga sätt att designa påskägg.

Vintage

Få till vintagestilen genom att riva ett gammalt notpapper i bitar och limma på äggen. På det kan man sätta på små pappersblommor eller jutegarn. Är du riktigt pysslig kan du göra dina egna pappersblommor.

Bling Bling

För att få discokänsla på äggen kan man använda sig av färgglada klistermärken och glitter. Vill du ha ett helt glitterägg, sätt lim på hela ägget och rulla på en tallrik med glitter så får du en jämn yta. Det är bara att låta fantasin flöda så skapar du en personlig design.

Svartvitt

Svartvitt är alltid inne. Dessa ägg är dekorerade med olika figurer ritade med svart tuschpenna. Börja med att skissa på ägget med en blyertspenna så blir det lite lättare.


Skojigt

Roliga påskägg gläder både barn och vuxna. Måla äggen i olika färger och sätt på stora ögon. Gå sedan loss med pärlor, fjädrar eller hattar tills du är nöjd.


Romantiskt

Det går utmärkt att dekorera påskägg med en lite mer lugnare romantisk design. Det är superenkelt att få ägget väldigt vackert med smala spetsband, fjädrar, pappersfjärilar eller pärlor.

Påskägg med mustasch

Att limma lösmustascher på äggskalen eller rita på mustascher med en vattenfast svart tusch ger trendiga och roliga dekorationer. Du kan använda små bakformar som äggkoppar samt måla dem efter smak.Det finns oändligt med sätt att dekorera påskägg. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!Inför påskmiddagen är det roligt att göra egna bestickhållare

Du kan göra egna bestickhållare med påskharar på. Som material kan du till exempel använda grovt lin. Du klipper ut ett fram- och ett bakstycke ur tyget och tråcklar ihop dem i sidorna. Bakstycket får vara kortare för att det ska gå lätt att sticka in besticken i hållaren. Använd sedan en knapp till näsa och tillsätt en pompomsvans så är påskharen klar.