Ingredienser

  • 2 klyftor vitlök  
  • 1 stor schalottenlök
  • 1,5 msk olja
  • 4 dl pressad apelsinjuice (motsvarande 2 stora apelsiner)
  • 2 chipotle chilis i adobosås
  • 1 msk adobosås från chilin
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk soja
  • 3 msk rörsocker
  • 2 msk honung
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 50 gr Fazer Ögon Premium Bakchoklad (70% kakao)

Gör så här

Finhacka vitlök, schalottenlök och chipotle chilis separat. Fräs vitlöken och schalottenlöken på låg temperatur i olja i minst 5 minuter. Addera därefter chipotlen och apelsinjuice. Rör och lägg i resten av ingredienserna, utom chokladen. Låt sjuda på mellanvärme i cirka 15 minuter.

Hacka Fazer Ögon Premium Bakchoklad i små bitar. Ta pannan från värmen och rör ner chokladen i såsen. Rör tills chokladen smält. Ställ tillbaka pannan på spisen och låt värmas i cirka fem minuter. Förvara såsen i kylen i en sluten burk.