
Ingredienser
- 2 klyftor vitlök
- 1 stor schalottenlök
- 1,5 msk olja
- 4 dl pressad apelsinjuice (motsvarande 2 stora apelsiner)
- 2 chipotle chilis i adobosås
- 1 msk adobosås från chilin
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk rödvinsvinäger
- 4 msk soja
- 3 msk rörsocker
- 2 msk honung
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk malen koriander
- 50 gr Fazer Ögon Premium Bakchoklad (70% kakao)
Gör så här
Finhacka vitlök, schalottenlök och chipotle chilis separat. Fräs vitlöken och schalottenlöken på låg temperatur i olja i minst 5 minuter. Addera därefter chipotlen och apelsinjuice. Rör och lägg i resten av ingredienserna, utom chokladen. Låt sjuda på mellanvärme i cirka 15 minuter.
Hacka Fazer Ögon Premium Bakchoklad i små bitar. Ta pannan från värmen och rör ner chokladen i såsen. Rör tills chokladen smält. Ställ tillbaka pannan på spisen och låt värmas i cirka fem minuter. Förvara såsen i kylen i en sluten burk.