Ingredienser

Botten:

  • 6 äggvitor 
  • 3 deciliter socker
  • 2 teskedar majsmjöl
  • 1 rivet citronskal
  • 1,5 teskedar vitvinsvinäger

Fyllning:

  • 5-6 Muminkex och/eller Fazer Caramel Tosca (blanda, eller använd någon av dessa beroende på om du vill ha mer choklad eller vaniljsmak)
  • 4 deciliter vispgrädde
  • 5-8st Mariannegodisar (valfritt, för en mintsmakande grädde)
  • 1 tesked rivet citronskal
  • 2 matskedar socker
  • 0,5 liter av valfria röda bär
  • florsocker
  • färsk mynta

Gör så här

Vispa äggvitorna till styva toppar. Addera sockret långsamt medan du vispar. Blanda majsmjölet med citronskalet med det sista sockret. Ta sedan blandningen och häll i äggvitorna och mixa väl. Slutligen, addera vitvinsvinägern i smeten. 

Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Ta en sked och sprid blandningen till en cirkulär form (ca 20-22cm i diameter) på bakplåtspappret. Kanterna av smeten kan vara högre än mitten. Grädda i ugn i 125°C 1.5-2 timmar (kolla att ytan inte bränns) och låt kylas ned.

Krossa Mariannegodisar samt kexen. Sprinkla över mitten på marängbottnen. Vispa grädden och smaksätt med socker och rivet citronskal, eller tillsätt mariannegodisarna för en mintsmak. Ta en sked och sprid ut grädden över kexbitarna. Dekorera sedan tårtan med valfria röda bär och färsk mynta.