Vad hör mer sommaren till än färska, söta jordgubbar!

Enkelt och fantastiskt gott!

Färska jordgubbar är goda i sig, men riktiga finsmakare kanske vill lyxa till det lite extra. Finns det en läckrare kombination än färska jordgubbar med choklad? Chokladdoppade jordgubbar är enkla och snabba att göra, och de kan användas både som tilltugg och tårtgarnering.

Smält valfri choklad i ett vattenbad eller i micron. Håll jordgubben i stjälken och doppa ner den i den smälta chokladen. Lägg på ett fat med bakplåtspapper och låt stelna i kylen i ca 5 minuter. Klart!

Härlig start på dagen

En dag som inleds med jordgubbar kan inte bli annat än en bra dag. Kickstarta dagen med en snabb och läcker smoothie med havre och jordgubbar! Kom ihåg att spara receptet, du kan behöva det senare när sommarens jordgubbar redan flyttat in i frysen och du vill ha något uppfriskande en kall vinterdag.

Både salt och sött

Du har säkerligen ätit jordgubbar med glass och våfflor. Kommer du på några andra kombinationer där jordgubbar skulle passa perfekt? Testa hur sommarfavoriten smakar med bröd! Rostat bröd med jordgubbar och mascarpone får det garanterat att vattnas i munnen. Perfekt till frukost en avkopplande sommarsöndag!

Sylta jordgubbarna

Av sommarens jordgubbar blir det också god sylt som du kan använda som fyllning i gräddtårtor, på morgongröten eller till härligt tjocka pannkakor. Den välsmakande jordgubbssylten återkallar minnen från sommaren även mitt under den mörkaste vinter.