Om en traditionell glasskula känns för vardagligt kan denna svalkande godsak avnjutas på många andra sätt. Vi har samlat våra bästa tips på hur du tar din glassupplevelse till helt nya dimensioner!

Glass i sommar

1. Enkelt och snabbt

Hör du till dem som alltid har ett glasspaket i frysen på sommaren, för stunder då du känner dig särskilt sugen? Det enklaste sättet att göra någonting mer av glassen är att skära en tjock skiva och placera den mellan två frasiga våfflor. Testa till exempel en Kina Marianne-glassandwich!

2. Svalkande frukost

På semestern kan man med gott samvete njuta av glass direkt från morgonen om man så vill, särskilt om man kombinerar den med hälsosam och mättande gröt. Genom att kombinera glass och gröt i olika smaker finns det oändligt med smakalternativ! Vad sägs till exempel om tranbärs- och äppelgröt med vaniljglass eller hallongröt med chokladglass?

3. Svalkande gör-det-själv-delikatess

Det finns glass i en massa olika smaker, men ibland sviker även det bredaste av sortiment. Varför inte skapa en egen drömglass, precis den smakkombination du alltid har drömt om? Du kommer både enklast och snabbast undan genom att göra egen isglass! Kombinera helt enkelt din favoritsaft med ditt favoritgodis. Och kom ihåg att slicka innan det droppar!

 

5. Milkshake

Om du tycker att det är jobbigt att skopa glass med sked kan du äta den i en mjukare form, som milkshake. Här slipper du oroa dig för att glassen smälter i handen! Du svänger snabbt ihop en traditionell milkshake och ger den enkelt en spännande twist med olika frukter och godiskross. Hur skulle det till exempel sitta med en milkshake med turkisk peppar och mango?