Ingredienser

4 portioner

2

vitlöksklyftor 
2 lökar
1 stjälk av bladselleri
1 morot
  en liten bit purjolök
0,5 dl rypsolja
1/4 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
4 dl Mutti-pizzasås
1/4 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
  en nypa torkad oregano
1 tsk socker
1, 5 dl ekologisk spiralformad fullkornspasta
2 dl vita bönor i tomatsås
1 dl frysta gröna bönor i bitar
1 msk färsk basilika

Gör så här

Skala och strimla lökarna, finhacka vitlöksklyftorna. Skiva moroten och bladsellerin. Dela purjolöksbiten itu och skär i tunna strimlor.

Tillsätt olja i en kastrull och hetta upp. Fräs grönsakerna i olja. 

Tillsätt kryddor, pizzasås, buljongtärning, vatten och pasta.

Koka i cirka 15 minuter.Tillsätt bönor och finhackad basilika. Koka upp och smaka av.

Klimatpåverkan av detta recept har beräknats. Klimatpåverkan av måltiden, kg CO2-ekvivalenter (källa: MTT):

Vegetarisk minestronesoppa = 0,25