
Ingredienser
4 portioner
2 |
vitlöksklyftor |
2 | lökar |
1 | stjälk av bladselleri |
1 | morot |
en liten bit purjolök | |
0,5 dl | rypsolja |
1/4 tsk | grovmalen svartpeppar |
1 tsk | salt |
4 dl | Mutti-pizzasås |
1/4 | grönsaksbuljongtärning |
7 dl | vatten |
en nypa torkad oregano | |
1 tsk | socker |
1, 5 dl | ekologisk spiralformad fullkornspasta |
2 dl | vita bönor i tomatsås |
1 dl | frysta gröna bönor i bitar |
1 msk | färsk basilika |
Gör så här
Skala och strimla lökarna, finhacka vitlöksklyftorna. Skiva moroten och bladsellerin. Dela purjolöksbiten itu och skär i tunna strimlor.
Tillsätt olja i en kastrull och hetta upp. Fräs grönsakerna i olja.
Tillsätt kryddor, pizzasås, buljongtärning, vatten och pasta.
Koka i cirka 15 minuter.Tillsätt bönor och finhackad basilika. Koka upp och smaka av.
Klimatpåverkan av detta recept har beräknats. Klimatpåverkan av måltiden, kg CO2-ekvivalenter (källa: MTT):
Vegetarisk minestronesoppa = 0,25