Fazer Culinary Team representerade Sverige i storköksklassen under Culinary World Cup 2018 i Luxemburg där de än en gång blev världsmästare. Nu laddar laget för att delta i Culinary Olympics 2020.

Fazer Culinary Team Sweden har ställt upp i Culinary Olympics och Culinary World Cup under flera år. 2014 blev de världsmästare och i 2018 års upplaga av Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup representerade de Sverige i storköksklassen och tog åter igen hem guldet och totalsegern. Tävlingens tema Against Food Waste stärkte laget ytterligare då arbetet mot matsvinn är ett välbekant arbetssätt i deras vardag som kockar runt om på våra restauranger i Sverige.

Nu ser de fram emot Culinary Olympics 2020 där temat denna gång är Roots. Temat ger möjlighet att arbeta med rotsaker och grönsaker i stort, något som teamet alltid inspireras av.

Tuffa regler 2020

Att tävla i mat för många är en utmaning. Utöver att tolka temat ska lagen ta fram en trerättersmeny som lagas till 120 personer med en råvarukostnad på max 5 euro per portion. Menyn ska bestå av två fingerfoods till förrätt, tre varmrätter att välja mellan, en dessert och salladstillbehör. Det är en utmaning för de flesta kockar! 

Laget

Fazer Culinary Team bildades redan 2010 med ambitionen att lyfta våra fantastiska kockar. Till vardags hittar du laget på Fazerrestauranger runt om i Sverige men inför en tävlingssäsong tränar de tillsammans och skapar menyer som står ut. Tiden innan tävlingarna turnerar laget runt på våra restauranger i landet och vässar formen inför den stora dagen.

Fazer Food Services vill attrahera de mest kompetenta kockarna i branschen. Utöver att vi får visa att så redan är fallet bidrar tävlingarna till att vi utmanar oss att alltid utvecklas och laga lunch i världsklass. Fazer Culinary Teams arbete bidrar till kockars utveckling inom hela företaget. Den erfarenhet och kunskap som laget får under tävlingarna tar de med sig hem och för vidare ut till våra restauranger så att fler får ta del av lärdomarna.