Världsmästare igen! Fazer Culinary Team representerade Sverige i storköksklassen under mat-VM 2018 i Luxemburg. Den 28-29 november var det dags och laget, som tog hem guldet 2014, lyckades försvara sin pallplats och blev än en gång världsmästare.

Fazer Culinary Team Sweden har ställt upp i OS och VM under flera år. I årets upplaga av Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 representerade de Sverige i storköksklassen. Med VM-guld och OS-silver i ryggen var laget inställda på seger även i år. Tävlingens tema Against Food Waste stärkte laget ytterligare då arbetet mot matsvinn är ett välbekant arbetssätt i deras vardag som kockar runt om på våra restauranger i Sverige.

Tuffa regler

Att tävla i mat för många är en utmaning. Utöver att tolka temat ska lagen ta fram en trerättersmeny som lagas till 150 personer med en råvarukostnad på max 5 euro per portion. Menyn ska bestå av en soppa, tre varmrätter att välja mellan, en dessert och salladstillbehör. Det är en utmaning för de flesta kockar! 

Laget

Fazer Culinary Team bildades redan 2010 med ambitionen att lyfta våra fantastiska kockar. Till vardags hittar du laget på Fazerrestauranger runt om i Sverige men inför en tävlingssäsong tränar de tillsammans och skapar menyer som står ut. Tiden innan VM turnerar laget runt på våra restauranger i landet och vässar formen inför den stora dagen.

Fazer Food Services vill attrahera de mest kompetenta kockarna i branschen. Utöver att vi får visa att så redan är fallet bidrar tävlingarna till att vi utmanar oss att alltid utvecklas och laga lunch i världsklass. Fazer Culinary Teams arbete bidrar till kockars utveckling inom hela företaget. Den erfarenhet och kunskap som laget får under tävlingarna tar de med sig hem och för vidare ut till våra restauranger så att fler får ta del av lärdomarna.