Fazer Culinary Team 

2014 vann Fazer Culinary Team Sweden guld i storköksklassen i VM för kocklandslag. Nu ställer laget återigen in siktet på guld under VM i Luxemburg i november 2018. Temat är ”Against Food Waste” och uppgiften är att, på fem timmar, tillaga en trerättersmeny för 150 personer för endast fem euro per person.

Fazer Culinary Team Sweden kommer att representera Sverige i Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 och har nått stora framgångar i internationella tävlingssammanhang. Laget är regerande världsmästare i storköksklassen från Culinary World Cup 2014 och placerade sig på en andraplats i Culinary Olympics 2016. Nu tar laget sikte på Culinary World Cup 2018 och, som ett sätt att träna inför tävlingen, kommer laget att gästspela på ett tjugotal av Fazers restauranger runt om i Sverige.

Fazer Culinary Team är Fazer kocklag som representerar Fazer i internationella matlagningstävlingar. Laget bildades 2010 med ambitionen att hävda oss i internationella tävlingssammanhang och attrahera de mest kompetenta kockarna i branschen. Tävlingarna bidrar också till att vi utmanar oss att alltid utvecklas och laga lunch i världsklass.

Fazer Culinary Team arbete bidrar till kockars utveckling inom hela Fazer Food Services. Den erfarenhet och kunskap som laget får under tävlingarna tar de med sig hem och för vidare ut till våra restauranger så att alla får ta del av lärdomarna. Till vardags arbetar de som kockar eller kökmästare i Fazer Foods Services restauranger runt om i Sverige men har ett genuint intresse av att tävla i det de tycker är roligast – att laga mat till många.

Aktuell information

Följ lagets resa mot World Cup 2018 på Instagram

+
Dela eget innehåll!
Gilla denna sida
Dela med en vän