Med siktet på guld igen! Fazer Culinary Team representerar Sverige i storköksklassen under mat-VM 2018 i Luxemburg. I slutet av november är det dags och laget, som tog hem guldet 2014, står redo att försvara sin pallplats.

Fazer Culinary Team Sweden har ställt upp i OS och VM under flera år. I årets upplaga av Expogast Villeroy & Boch Culinary World Cup 2018 representerar de Sverige i storköksklassen. Med ett VM-guld och OS-silver i ryggen är laget inställda på en seger även i år. Tävlingens tema Against Food Waste stärker laget ytterligare då detta är ett välbekant arbetssätt i deras vardag som kockar runt om på våra restauranger i Sverige.

- Vi ser otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelar oss direkt i händerna, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team Sweden.

Tuffa regler

Att tävla i mat för många är en utmaning. Utöver att tolka temat ska laget ta fram en trerättersmeny som lagas till 150 personer med en råvarukostnad på max 5 euro per portion. Menyn ska bestå av en soppa, tre varmrätter att välja mellan, en dessert och salladstillbehör. Det är en utmaning för de flesta kockar! 

Laget

Fazer Culinary Team bildades redan 2010 med ambitionen att lyfta våra fantastiska kockar. Till vardags hittar du laget på Fazerrestauranger runt om i Sverige men inför en tävlingssäsong tränar de tillsammans och skapar menyer som står ut. Tiden innan VM turnerar laget runt på våra restauranger i landet och vässar formen inför den stora dagen.

Fazer Food Services vill attrahera de mest kompetenta kockarna i branschen. Utöver att vi får visa att så redan är fallet bidrar tävlingarna till att vi utmanar oss att alltid utvecklas och laga lunch i världsklass. Fazer Culinary Teams arbete bidrar till kockars utveckling inom hela företaget. Den erfarenhet och kunskap som laget får under tävlingarna tar de med sig hem och för vidare ut till våra restauranger så att fler får ta del av lärdomarna.