2014 vann Fazer Culinary TeamSweden guld i storköksklassen i VM för kocklandslag. Nu har de gjort det igen! Med sikte på guld åkte de till Luxemburg för att representera Sverige vid Culinary World Cup i slutet av november 2018. Och de lyckades

Det känns fantastiskt att vi tog hem segern! Vi har tränat länge och jobbat hårt för att finslipa en meny som skulle kännas klockren. Med hjälp av responsen vi fått när vi varit ute och provlagat på restaurangerna hemma i Sverige kunde vi leverera i Luxemburg. Jag är så stolt över oss som lag, säger Dan Assarsson, lagkapten Fazer Culinary Team

- Vi såg otroligt mycket fram emot att tävla igen och blev överlyckliga när vi fick reda på att årets tema är Against Food Waste. Som kockar och matinspiratörer på Fazer har vi jobbat dagligen under många år med att klura ut sätt för att minimera matsvinnet. Temat spelade oss direkt i händerna, menar Dan.

 

Niclas Melin, coach.
Arbetar som matinspiratör på Fazer
Food Services restauranger.

 

Dan Assarsson, lagkapten.
Arbetar på restaurang SEB
Kungsträdgården Stockholm.

 
 

Adam Hallberg.
Arbetar på restaurang ICA Solna.

 
 

Marcus Ludvigsson.
Arbetar på restaurang Hermes Helsingborg.

 
 

Daniel Lund.
Arbetar på restaurang ICA Helsingborg.

 
 

Susanne Strandqvist.
Arbetar på restaurang Bankomaten Malmö.

 
 

Patrik Sättgren.
Arbetar på restaurang NOGA matstudio Stockholm.